מכיוון שהכרובית היא ירק ודלה בקלוריות- ויחד עם זאת טעימה מאד.
היא משמשת כתחליף בתפריטי דיאטה ולאנשים הנמנעים מגלוטן (עכב רגישות).
החלק אותו אנחנו אוכלים נקרא התפרחת של הירק,
והכרובית נאכלת בכל האפשרויות הקיימות גם טרייה כשהיא מגורדת,
היא יכולה להוות תחליף לקוסקוס שעשוי מסולת.
וכתוספת לסלטים חיים רבים, וגם באפיה, בישול, טיגון ואפילו בכבישה
אז מהיכן הגיעה הכרובית?
מוצאה המדויק של הכרובית עד היום לא ידוע במדויק. הדעה הרווחת היא שהכרובית בויתה מכרוב הבר.
מה שכן ידוע לנו שהכרובית התגלתה לראשונה באי קפריסין.
ואנשי יוון העתיקה כללו אותה בתפריטם. גם הרומאים באות התקופה אימצו לשולחנם את הכרובית
ובהמשך היא גם הגיעה לאיטליה- ששם אוהבי הקולינריה הבינו שגם העלים והגבעולים הירוקים שלה טעימים
לצרפת היא הגיעה במאה ה16 וחקלאי חבל ברטאן שברצפת הפכו למומחים לגידול כרובית.