בלוג ספורט ואורח חיים בריא מאת נעמי בדוש

איך עוגות יכולות להיות בריאות יותר

זמן קריאה: 2 דקות
אם אתם דוגלים בשמירה על אורח חיים בריא, יתכן שאתם מאמינים כי המשמעות של זה היא שעליכם לוותר על קינוחים כמו עוגות.
תוֹכֶן הָעִניָנִים

אנחנו כאן כדי לבשר לכם שאינכם צריכים לוותר על עוגות לגמרי. ישנן דרכים לשפר את הערכים התזונתיים של הקינוחים הללו, באופן שיאפשר לכם לשמור על הבריאות וההנאה. לפניכם מספר רעיונות שיעזרו לכם ליצור עוגות מעולות מבלי להתפשר על הבריאות שלכם. 

בחרו את הקמח הנכון

עוגות רבות מכילות במתכון שלהן קמח לבן, אשר אינו מביא יתרונות תזונתיים רבים. לכן, כדי לשפר את הערך התזונתי של העוגה שלכם מומלץ לבחור בקמחים יותר עשירים. במקום קמח לבן השתמשו בקמחים מלאים על בסיס חיטה מלאה או כוסמין מלא. האפשרויות הללו יתנו לכם כמות יותר מכובדת של סיבים תזונתיים, ויטמינים וגם מינרלים. 

העדיפו ממתיקים טבעיים

את הסוכר הלבן בו לרוב עושים שימוש במתכונים של קינוחים מומלץ להחליף בממתיקים טבעיים, המביאים גם את המתיקות הרצויה וגם יתרונות תזונתיים. דבש למשל הוא אפשרות נפלאה, המעניקה המון עומק לטעם של היצירה גם כן. אם אתם רואים מתכון לעוגת דבש המשלב גם סוכר למשל, מוטב להשתמש בכמות גדולה יותר של דבש ולוותר על הסוכר לגמרי. הדבש מכיל כמות מפוארת של נוגדי חמצון וגם מינרלים, התורמים לבריאות העוגה עד מאוד. 

שלבו פירות טחונים

פירות טחונים כמו רסק תפוחים לא ממותק או בננות מעוכות, יכולים לשמש במקור למתיקות העשיר בשלל מרכיבים תזונתיים חיוביים. מרכיבים אלה יכולים להחליף מרכיבים כמו סוכר ושומנים ליצירת מאכל שהוא לא רק טעים, אלא גם מאוד מזין. 

העדיפו שומנים בריאים

שומנים בריאים הם אבן בניין חיונית לגופנו וחשוב להשתמש בהם בצורה מאוזנת. העדיפו מרכיבים כמו אבוקדו, שמן קוקוס ואגוזים, כדי להעשיר את המתכון שלכם. שומנים אלה תורמים גם לטעם והם גם מעלים את הערך הבריאותי של המתכון.

הוסיפו תבלינים

תבלינים הם דרך נהדרת לשדרג את הטעם של העוגות שלכם, מבלי להוסיף קלוריות או סוכר. תבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט ואפילו הל, הם רק חלק קטן מהאפשרויות השונות אותן תוכלו לשלב. קינמון למשל יכול להיות תוספת מופלאה לעוגות מייפל, תפוחים וגם דבש. 

התנסו עם הוספה של ירקות

כאשר אנו חושבים על מאכלים מתוקים, השילוב עם ירקות אינו עולה לראשנו בדרך כלל. אבל, הבשורה היא שבהחלט ניתן להוסיף למתכון ירקות באופן מדוד, כדי לשדרג את המרקם של הקינוח, את ערכו התזונתי וגם את טעמו. ירקות כמו גזרים, זוקיני וסלק יכולים להוסיף לחות, מתיקות וכמובן גם המון ויטמינים. עוגות גזר למשל הן דוגמה נפלאה לאופן בו ניתן לשלב ירקות בעוגות. הרשו לעצמכם להתנסות בעדינות בתחילה, כדי לראות כיצד מרכיבים אלה משפיעים על המתכון ואנו מבטיחים שלא תתאכזבו. 

השאר תגובה