מאיפה הגיע אלינו האבוקדו ?
מוצאו של האבוקדו הוא ממרכז אמריקה. משם הפיצו אותו הספרדים לאמריקה הדרומית, ובהמשך לאפריקה ולחלקים מאסיה. האבוקדו די חדש בארצנו, והגיע ארצה רק בשנות העשרים (1920).
מספרים שעצי האבוקדו הראשונים הגיעו אלינו לישראל על ידי נזירים ממנזר השתקנים בלטרון, ויש כאלו שמספרים שבחצר המנזר אפשר למצוא את עצי האבוקדו הוותיקים ביותר בישראל.
הפרי הירוק
האבוקדו הוא פרי ירוק ולא רק בגלל צבעו שאת זה אנחנו כבר יודעים, האבוקדו הוא פרי אקזוטי שהוא כמעט אורגני לחלוטין האבוקדו אינו עובר ריסוס השיטה הירוקה בארץ היא ייחודית לשני מגדלים בארץ: אגרקסקו וכרמל ישראל, שמגדלים את רוב האבוקדו בארץ (כ75%).
למה בעצם אבוקדו ?
האבוקדו מכיל ערכים חיוניים ובריאים עבורנו , אמנם יש בו שומנים אך אלו שומנים טובים האבוקדו מככב בתפריטי דיאטה למיניהם ולא סתם , מומלץ בדרך כלל להוסיף אותו חתוך כתוספת לסלט או למעוך ולהוסיף כממרח על פרוסת לחם / צנימים או פריכיות.
האבוקדו הוא בעצם פרי – הפרי היחיד ללא סוכר, האבוקדו בשל בדרך כלל בחודשי החורף מומלץ לקנות אותו כשהוא קצת קשה ולתת לו מספר ימים בבית להבשיל ולהתרכך.