בלוג ספורט ואורח חיים בריא מאת נעמי בדוש
Half of avocado.

אבוקדו ערך תזונתי

הידעתם?! האבוקדו נקרא גם אגס תנין וגם פרי החמאה, בתור מכורה לאבוקדו אני מסכימה עם השם השני ללא ספק. אם אתם אוהבים אבוקדו כמוני, וגם אם לא אחרי שתקראו את סגולותיו והערכים התזונתיים שיש באבוקדו תתמכרו אליו גם!
ערכים תזונתיים ל- 100 גרם
קלוריות
0
אנרגיה
חלבונים
0
גרם
פחמימות
0
גרם
סיבים
0
גרם
סוכרים
0
גרם
שומנים
0
גרם
כולסטרול
0
מ"ג
נתרן
0
מ"ג
6 הוויטמינים המובילים ל- 100 גרם
אשלגן
0
מ"ג
חומצה פולית
0
מק"ג
זרחן
0
מ"ג
ברזל
0
מ"ג
סידן
0
מ"ג
ויטמין B
0
מ"ג

יתרונות עיקריים

באבוקדו יש כמויות גבוהות של שומן אבל שומן בריא – הוא מכיל שומן בלתי רווי וכמות גבוהה של ויטמינים (A,B,E,C,K) וחומצה פולית ובנוסף האבוקדו מכיל מינרלים חשובים מאד כגון סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן.

מאיפה הגיע אלינו האבוקדו ?

מוצאו של האבוקדו הוא ממרכז אמריקה. משם הפיצו אותו הספרדים לאמריקה הדרומית, ובהמשך לאפריקה ולחלקים מאסיה. האבוקדו די חדש בארצנו, והגיע ארצה רק בשנות העשרים (1920).

מספרים שעצי האבוקדו הראשונים הגיעו אלינו לישראל על ידי נזירים ממנזר השתקנים בלטרון, ויש כאלו שמספרים שבחצר המנזר אפשר למצוא את עצי האבוקדו הוותיקים ביותר בישראל.

הפרי הירוק

האבוקדו הוא פרי ירוק ולא רק בגלל צבעו שאת זה אנחנו כבר יודעים, האבוקדו הוא פרי אקזוטי שהוא כמעט אורגני לחלוטין האבוקדו אינו עובר ריסוס השיטה הירוקה בארץ היא ייחודית לשני מגדלים בארץ: אגרקסקו וכרמל ישראל, שמגדלים את רוב האבוקדו בארץ (כ75%).

למה בעצם אבוקדו ?

האבוקדו מכיל ערכים חיוניים ובריאים עבורנו , אמנם יש בו שומנים אך אלו שומנים טובים האבוקדו מככב בתפריטי דיאטה למיניהם ולא סתם , מומלץ בדרך כלל להוסיף אותו חתוך כתוספת לסלט או למעוך ולהוסיף כממרח על פרוסת לחם / צנימים או פריכיות.

האבוקדו הוא בעצם פרי – הפרי היחיד ללא סוכר, האבוקדו בשל בדרך כלל בחודשי החורף מומלץ לקנות אותו כשהוא קצת קשה ולתת לו מספר ימים בבית להבשיל ולהתרכך.