בלוג ספורט ואורח חיים בריא מאת נעמי בדוש
כרובית ערך תזונתי

כרובית ערך תזונתי

הכרובית היא ירק גדול ומשביע ממשפחת הירקות המצליבים, היא משווקת מחולקת לפרחים באריזות קפואות וגם כירק שלם טרי ובנוסף בתערובת של ירקות מיובשים. הכרובית נחשבת לירק דיאטטי מכיוון שהיא משביעה מאד דלה בקלוריות, ומשמשת כתחליף במתכונים דיאטטיים רבים. פירטנו כאן על סגולות הכרובית ועל ערך תזונתי של הכרובית.
ערכים תזונתיים ל- 100 גרם
קלוריות
אנרגיה
0
חלבונים
גרם
0
פחמימות
גרם
0
סיבים
גרם
0
סוכרים
גרם
0
שומנים
גרם
0
כולסטרול
מ"ג
0
נתרן
מ"ג
0
6 הוויטמינים המובילים ל- 100 גרם
סידן
מ"ג
0
מגנזיום
מ"ג
0
אשלגן
מ"ג
0
חומצה פולית
מק"ג
0
ויטמין C
מ"ג
0
ברזל
מ"ג
0

יתרונות עיקריים

יתרונותיה העיקריים של הכרובית הם שהיא דלה בפחמימות עשירה בוויטמין C וויטמינים מקבוצה B בעיקר B3 בנוסף משמשת כמקור מצוין לסידן, חומצה פולית, ברזל ומגנזיום ובנוסף:

  • הכרובית טובה להרזיה כחלק מתפריט בצורה בריאה.
  • עשירה בסיבים תזונתיים.
  • עשירה במינרליים.
  • היא מכילה רכיבים אנטי סרטניים.
  • אנטי דלקתית.
  • מכיוון שהיא עשירה בסידן היא מסייעת בחיזוק העצמות.
  • מסייעת להפחתת הכולסטרול ולכן גם שומרת על בריאות הלב.
  • ותורמת לחיזוק מערכת החיסון.

מכיוון שהכרובית היא ירק ודלה בקלוריות- ויחד עם זאת טעימה מאד.
היא משמשת כתחליף בתפריטי דיאטה ולאנשים הנמנעים מגלוטן (עכב רגישות).
החלק אותו אנחנו אוכלים נקרא התפרחת של הירק,
והכרובית נאכלת בכל האפשרויות הקיימות גם טרייה כשהיא מגורדת,
היא יכולה להוות תחליף לקוסקוס שעשוי מסולת.
וכתוספת לסלטים חיים רבים, וגם באפיה, בישול, טיגון ואפילו בכבישה

אז מהיכן הגיעה הכרובית?

מוצאה המדויק של הכרובית עד היום לא ידוע במדויק. הדעה הרווחת היא שהכרובית בויתה מכרוב הבר.
מה שכן ידוע לנו שהכרובית התגלתה לראשונה באי קפריסין.
ואנשי יוון העתיקה כללו אותה בתפריטם. גם הרומאים באות התקופה אימצו לשולחנם את הכרובית
ובהמשך היא גם הגיעה לאיטליה- ששם אוהבי הקולינריה הבינו שגם העלים והגבעולים הירוקים שלה טעימים
לצרפת היא הגיעה במאה ה16 וחקלאי חבל ברטאן שברצפת הפכו למומחים לגידול כרובית.