בלוג ספורט ואורח חיים בריא מאת נעמי בדוש

מתכון לחזה עוף דיאטטי בתנור

זמן קריאה: 2 דקות
תוֹכֶן הָעִניָנִים

מתכון לחזה עוף בתוספת קוביות בטטה ורצועות בצל לבן ברוטב סויה ודבש
ארוחה בריאה ומזינה בתבנית אחת.



מצרכים


חצי קילו חזה עוף.
בטטה שלמה.
בצל לבן גדול.

למרינדה
2 כפות שמן זית.
2 כפות דבש.
2 כפות רוטב סויה (השתמשתי בדל 50% נתרן של אסם).
5 שיני שום כתושות.
כפית מלח.
חצי כפית פלפל שחור.

מצרכים לחזה עוף דיאטטי בתנור

אופן ההכנה

  1. נחמם תנור ל220 מעלות / החום הכי גבוהה.
  2. נרפד תבנית בנייר אפיה.
  3. נערבב את כל חומרי המרינדה בקערה.
  4. נחתוך את החזה עוף לרצועות או לפרוסות (לפי איך שמתחשק) ונשרה בקערה עם המרינדה כשעה.
  5. נעבור לירקות: נחתוך את הבצל לרצועות ארוכות 
  6. ואת הבטטה נקלף ונחתוך לקוביות.
  7. נסדר את הבצל וקוביות הבטטה בתבנית
  8. ונשפוך את רצועות חזה העוף עם המרינדה מעל הבצל והבטטה.
  9. נעטוף בנייר כסף ונכניס לתנור לחצי שעה. 
    בתאבון 🙂
נערבב את כל חומרי המרינדה בקערה
3.נערבב את כל חומרי המרינדה בקערה
נחתוך את החזה עוף לרצועות או לפרוסות ונשרה בקערה עם המרינדה
4. נחתוך את החזה עוף לרצועות או לפרוסות ונשרה בקערה עם המרינדה
נחתוך את הבצל לרצועות ארוכות
5. נחתוך את הבצל לרצועות ארוכות
ואת הבטטה נקלף ונחתוך לקוביות.
6. ואת הבטטה נקלף ונחתוך לקוביות.
נסדר את הבצל וקוביות הבטטה בתבנית
7. נסדר את הבצל וקוביות הבטטה בתבנית
מתכון לחזה עוף דיאטטי בתנור
8. ונשפוך את רצועות חזה העוף עם המרינדה מעל הבצל והבטטה

השאר תגובה