מתכון לחזה עוף בתוספת קוביות בטטה ורצועות בצל לבן ברוטב סויה ודבש
ארוחה בריאה ומזינה בתבנית אחת.
מצרכים
חצי קילו חזה עוף.
בטטה שלמה.
בצל לבן גדול.
למרינדה
2 כפות שמן זית.
2 כפות דבש.
2 כפות רוטב סויה (השתמשתי בדל 50% נתרן של אסם).
5 שיני שום כתושות.
כפית מלח.
חצי כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל220 מעלות / החום הכי גבוהה.
- נרפד תבנית בנייר אפיה.
- נערבב את כל חומרי המרינדה בקערה.
- נחתוך את החזה עוף לרצועות או לפרוסות (לפי איך שמתחשק) ונשרה בקערה עם המרינדה כשעה.
- נעבור לירקות: נחתוך את הבצל לרצועות ארוכות
- ואת הבטטה נקלף ונחתוך לקוביות.
- נסדר את הבצל וקוביות הבטטה בתבנית
- ונשפוך את רצועות חזה העוף עם המרינדה מעל הבצל והבטטה.
- נעטוף בנייר כסף ונכניס לתנור לחצי שעה.
בתאבון 🙂